У Львові відбулися урочисті заходи із нагоди відзначення Свята Героїв

У Львові сьогодні відбулися урочисті заходи із нагоди відзначення Свята Героїв.

З нагоди Свята Героїв керівництво області, міста та громадськість поклали квіти до пам’ятника Степану Бандері та помолилися за Україну.

Після цього учасники АТО, представники ветеранських, волонтерських та патріотичних організацій, учасники Революції Гідності та медики Євромайдану, активісти молодіжних громадських організацій та студентська молодь, сформували колону біля пам’ятника Степану Бандері, яка вирушили до центру міста – на проспект Свободи. Участь у ході взяли близько 2 тисяч городян. Вони несли червоно-чорні стяги національно-визвольної боротьби і державні прапори України. Очолював колону оркестр Західного територіального управління Національної гвардії України.
Учасники ходи поклали квіти до пам’ятника Т.Шевченку на проспекті Свободи після чого відбулося громадське віче.

«Вітаю усіх тих, хто сьогодні відчуває свято у своєму серці. Вітаю не тільки тих, хто є нащадками славних княжих лицарів, козаків, гайдамаків, Січових Стрільців, воїнів УГА, УНР, Карпатських Січовиків, УПА. Особливо сьогодні вітаю тих героїв, які чотири роки назад взяли у руки зброю і стали на захист світлого українського неба на фронтах російсько-української війни. Вічна слава загиблим героям України і тим, хто нині захищає її на східних кордонах», – зазначив під час виступу на віче голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Крім того, сьогодні у Львові, з нагоди Свята Героїв, біля адміністративних будівлях міста поряд з державним синьо-жовтим прапором вивісили червоно-чорні стяги.
Довідка. День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків – борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, опришків, українських січових стрільців, та вояків армії УНР, УПА, та діячів ОУН.

День Героїв – це день пам`яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків – борців за волю України та є символом незборимості української нації.