У Білій Церкві відбувся третій міський еко-пікнік

У Білій Церкві на острові “Дитинства” під гаслом “Будь еко!” відбувся третій міський еко-пікнік

Острів, як рекреаційну зону, створили понад сорок років тому,  а потім закинули й мало хто з містян знав про її існування, зараз його відроджують.

“Такий острів, це є альтернатива нашому парку Олександрії, у якому захищена територія. Там не можна повалятися на гамаках, поспівати. Тут – можна. Ми хочемо відкрити цей острів саме для дітей, для молоді”, – розповідає начальник управління благоустрою та екології Альона Колотницька.

Допомагають міським службам також школярі, які вже з дитинства стурбовані екологією навколишнього середовища: “Дуже багато відходів зараз просто викидаються у навколишнє середовище. Вони забруднюють ґрунти, забруднюють воду. Ми не хочемо, щоб це залишилося лише нашою ініціативою. Це має поширюватись у маси”, – розповідає школярка Марія Дмитренко.

Еко-пікнік вже традиційно відбувається за участі громадських організацій та небайдужих містян. Розваги – на будь-який смак: велоперегони, байдарки, багато активностей для дітей та арт-інсталяції.

Також еко-пікнік допомагає тваринам знайти господарів. Домашнього улюбленця гості заходу могли обрати у “центрі всиновлення”.