Уругвай відмовився виконати прохання США про висилку російських дипломатів

Голова Сенату латиноамериканської країни вважає, що події в Солсбері з отруєнням Скрипалів були “незрозумілими і виглядали як монтаж”.

“США здійснюють тиск на Уругвай з вимогою вислати російських дипломатів через “справу Скрипалів” -, заявила віце-президент, голова Сенату Уругваю Лусія Тополанскі на зустрічі зі спікером Держдуми В’ячеславом Володіним.

“У нас не так давно був інцидент, коли уряд Сполучених Штатів Америки попросив нас вислати російських дипломатів через інцидент в Великобританії, але ми відмовилися, саме дотримуючись принципу, що ми не повинні втручатися в справи інших держав”, – сказала Тополанскі, додавши, що, на її думку, в схожій ситуації опинилися й інші країни Латинської Америки.

Тополанскі також зазначила, що новини в зв’язку з подією в Солсбері “були незрозумілими і виглядали як монтаж”.

Нагадаємо, в кінці березня про висилку російських дипломатів у зв’язку з інцидентом в британському Солсбері оголосили 28 країн світу, а також НАТО. В цілому, вони вислали понад 150 дипломатів. Зокрема, адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення вислати з країни 60 російських дипломатів і закрити генконсульство РФ в Сіетлі.