Закарпатська футбольна команда на чемпіонаті для сепаратистів

Українська футбольна команда із Закарпаття вирушила у Лондон на так званий чемпіонат світу для команд “невизнаних країн, регіонів, меншин і територій”.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook український волонтер Родіон Шовкошитний.Закрапатцы вирушили на чемпіонат для невизнаних країн і нацменшин в Лондон / Facebook Родіон Шовкошитний

“Україну представляє там  одна команда. Ні, не “ДНР”. Ні, не “ЛНР”. Це “Закарпаття”. Офіційно команда заявлена угорською мовою Kárpátalja… На емблемі прапори України й Угорщини, на території Закарпатської області України, ведмідь і якийсь напис угорською”, – написав волонтер.

За його словами, представники невизнаних “Л/ДНР” також брали участь, але не пройшли кваліфікацію. При цьому користувачі в мережі відзначають, що останнім часом Закарпаття починає вести себе вкрай агресивно.

“Їздив недавно… “Л/ДНР” курить в сторонці…” – пише в коментарях один з них.

Інших користувачів ця ситуація також обурила: “Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine не хочете відреагувати?”, “Щотижня буваю в Закарпатті за 20км від кордону, то, що там немає ще “ДНР” – тільки заслуга того, що більшість на заробітках в Угорщині, де вони отримують від 800 до 1600 грн в день, а коли закрити це буде біда”.

Раніше в московському аеропорту Шереметьєво розмістили плакати з легендарними українськими футболістами, видавши їх за російських.