Клімкін пов’язав вирок Сущенку із небезпеками для відвідувачів чемпіонату світу у РФ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав відвідувачів Чемпіонату світу з футболу у Росії зважати на ризики та загрози.

Таким чином голова МЗС прокоментував засудження російським судом українського журналіста Романа Сущенка до 12 років позбавлення волі.

“Хтось журналістів рятує, а хтось – саджає. Хоча, від РФ ніхто іншого і не очікував. Будемо всіма силами боротися за Романа і далі. Ще раз закликаю всіх, хто збирається до Росії на Чемпіонат світу з футболу, бути свідомими ризиків та загроз, і не допустити лиха. Романе, тримайтеся!”, – написав Клімкін.

Як відомо, Московський міський суд визнав українського журналіста Романа Сущенка винним у шпигунстві і призначив йому покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

ФСБ Росії затримала журналіста “Укрінформу” Романа Сущенка наприкінці вересня 2016 р. Його звинуватили в шпигунстві. Адвокат заявляв, що Сущенку загрожують 20-річним тюремним терміном у разі невизнання ним провини. Україна неодноразово зверталася до РФ з вимогою негайно звільнити журналіста.