Президент України і прем’єр-міністр Канади в телефонній розмові обговорили ситуацію на Донбасі

Президент України Петро Порошенко і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо телефоном обговорили розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це повідомили в прес-службі українського президента.

“Було відзначено важливість розгортання миротворчих сил під егідою ООН для врегулювання ситуації на Донбасі. Сторони також відзначили необхідність здійснення подальшого тиску на Росію для звільнення всіх незаконно утримуваних українських політв’язнів”, – йдеться у повідомленні.

Порошенко також поінформував про розвиток ситуації на Донбасі, а також провокування Москвою напруги в Азовському морі. Під час розмови сторони також скоординували позиції перед самітом G7 8-9 червня.

Під час виступу на Мюнхенській конференції Президент України Петро Порошенко заявив, що у Росії є шанс продемонструвати готовність до компромісу і погодитися на миротворців на всій території окупованого Донбасу.

Раніше спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що проект резолюції Росії, який передбачає введення миротворців на Донбас тільки уздовж лінії зіткнення, є неприйнятним для Сполучених Штатів Америки й Організації Об’єднаних Націй, оскільки він не гарантуватиме безпеку, а лише поглибить конфлікт.

Раніше Польща, Німеччина, Швеція, Португалія, Туреччина і Фінляндія заявили про готовність відправити миротворців на Донбас.