ОБСЄ за добу зафіксували на Донбасі 320 вибухів

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляють, що за добу зафіксували близько 320 вибухів у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє місія у своєму звіті за період з 19:30 5 червня до 19:30 6 червня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

«В Донецькій області Спеціальна моніторингова місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом, водночас, зафіксувавши більше вибухів (приблизно 270 проти близько 170 відповідно)», – йдеться у звіті.

Зокрема, на Донеччині місія зафіксувала вогневу активність в районі Донецької фільтрувальної станції, Світлодарська, Дебальцевого, Горлівки, Донецька, Ясинуватої та Кам’янки.
При цьому сказано, що здійснюючи політ безпілотного літального міні-апарату біля Новоселівки Другої (підконтрольна уряду України, за 23 км на північ від Донецька), спостерігачі чули 10 черг зі стрілецької зброї приблизно за 1 км на південний захід від своєї позиції. За їхньою оцінкою, стріляли в бік безпілотника. Члени патруля СММ негайно сховалися в своїх броньованих автомобілях або за ними. Невдовзі після цього команда СММ посадила безпілотний літальний апарат, який не був пошкоджений, та залишила цей район.
”У Луганській області Спеціальна моніторингова місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зокрема приблизно 50 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (3 вибухи)”, – наголосили спостерігачі.

На Луганщині спостерігачі зафіксували вогневу активність в районі Обозного, Слов’яносербська, Новотошківського та Муратового. Також камера місії зафіксувала, що пізно ввечері 5 червня у Золотому було випущено вгору 23 снаряди за 4–6 км на південь (за оцінкою, усі за межами ділянки розведення сил і засобів).