Чергове газове родовище відкрито в Харківській області

Найбільша газовидобувна компанія «Укргазвидобування» в рекордно короткі терміни відкрила чергове родовище в Харківській області, повідомила прес-служба компанії.Згідно з повідомленням, на етапі геологічного вивчення запаси газу родовища визначено в обсягу щонайменше 200 млн куб. м., а перспективні ресурси, оцінені Українським науково-дослідним інститутом природних газів, – понад 2 млрд куб.м.
«Після отримання спеціального дозволу в грудні 2016 року, родовище відкрито в рекордно короткі терміни – менше ніж за 1,5 року, незважаючи на те, що даний спеціальний дозвіл дозволяє проводити геологічне вивчення впродовж 5 років з можливістю продовження ще на 5 років, тобто в межах 10 років», – сказано в повідомленні.
«Укргазвидобування» – найбільша газовидобувна компанія України. До складу компанії входять чотири газопромислових управління: «Шебелинкагазвидобування», «Полтавагазвидобування», «Харківгазвидобування» і «Львівгазвидобування». 100% акцій компанії належать НАК «Нафтогаз України».
За підсумками 2017 року компанія збільшила видобуток газу на 4,8% – до 15,25 млрд куб. м. У 2018 році компанія планує видобути 16-16,5 млрд куб. м.