СБУ проводить обшуки у прорумунській організації у Чернівцях

В одній із громадських організацій, представники якої поширювали матеріали про входження Буковини до складу “Великої Румунії”, проходять обшуки СБУ.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

“У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України, перевіряються дані щодо представників організації, які під час публічного заходу в обласному центрі демонстрували картографічні зображення території Чернівецької області у складі так званої «Великої Румунії»”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що надруковані карти виготовлені для пропаганди «святкування» на території України 100-річчя створення «Великої Румунії».

Співробітники СБУ також зафіксували, що учасники громадської організації поширювали літературу, в якій можуть міститися заклики до відновлення так званої «історичної справедливості» через анулювання існуючих міжнародно-правових і міждержавних документів та «повернення» територій Північної Буковини, Північної Бессарабії та Південної Бессарабії до складу румунської держави.

Наразі відбуваються слідчі дії в офісних приміщеннях громадської організації. СБ України повідомить про їх результати після завершення процесуальних дій.

Триває досудове слідство