Холодницький прогнозує старт роботи Антикорупційного суду на кінець 2018

Антикорупційний суд може почати слухати перші справи в кінці 2018 – початку 2019 року.

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький у програмі “Завтра” на телеканалі “112 Україна”.

“Створення Антикорупційного суду замикає весь процес створення антикорупційних органів, власне, замикає процес антикорупційної реформи. Тепер уже треба чекати результату. Просто треба почекати, щоб цей суд розпочав ухвалення вироків, і треба дати можливість цьому суду бути створеним, набрати суддів, і хай вони ухвалюють вироки. Не обвинувальні вироки для САП чи НАБУ, а законні та справедливі, тоді буде до них довіра. Ми готові, понад 100 справ є вже в різних судах. Я сподіваюся, це я бачу за розвитком роботи, що це ще не кінець і кількість справ буде тільки збільшуватися. За найкращих розкладів, за найкращого сприяння цей суд почне перші справи слухати в грудні цього року – січні наступного року”, – сказав він.

Нагадаємо, 7 червня Верховна Рада України проголосувала за закон про створення Вищого антикорупційного суду. Рішення підтримали 315 депутатів.

Зокрема, закон визначає порядок проведення конкурсу з відбору антикорупційних суддів.

Згідно з текстом законопроекту в редакції другого читання, Вищому антикорупційному суду (ВАКС) будуть підслідні кримінальні провадження щодо корупційних злочинів, передбачених у примітці ст. 45 (1) Кримінального кодексу України, ст. 206 (2), 209, 366 (1) КК.

Закон набуває чинності наступного дня після публікації, за винятком деяких положень, які набувають чинності з початком роботи ВАКСа.