НАЗК передало до суду адмінпротоколи на посадовців Кабміну

За результатами планової перевірки, що проводилась Національним агентством із запобігання корупції у міністерствах, складено та направлено до суду два протоколи про адміністративні правопорушення, вчинені посадовими особами Кабінету міністрів України.

Про це повідомила прес-служба НАЗК.

“Посадовець Мінсоцполітики несвоєчасно подав декларацію перед звільненням, а Міністерства фінансів – повідомлення про суттєві зміни у майновому стані”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, НАЗК внесло припис Голові Волинської ОДА та направило до суду 2 протоколи про адміністративні правопорушення щодо посадових осіб міністерств. Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Як з’ясувалось, чиновники Волинської ОДА, не дотримавши вимоги статті 53 Закону, залишили без реагування колективне повідомлення про можливе вчинення посадовими особами адміністрації корупційних дій та можливої наявності у них конфлікту інтересів, всупереч вимогам статті 60 Закону не надали у повному обсязі інформацію у відповідь на адвокатський запит та, порушивши ряд вимог статті 65 Закону, не притягнули до дисциплінарної відповідальності посадову особу адміністрації, що вчинила пов’язане з корупцією правопорушення.

Також, порушивши вимоги статті 49 Закону, відповідні структурні підрозділи не повідомили про 17 випадків неподання чи несвоєчасного подання декларацій працівниками адміністрації.

Як зазначається, у результаті аудиту було встановлено порушення статей 56, 57 та 58 Закону щодо організації та проведення спеціальних перевірок. Так, виявлені неодноразові порушення структурними підрозділами облдержадміністрації строків надання відповіді на запити державних органів в рамках проведення спецперевірок стосовно кандидатів на посади, випадки призначення особи на посаду в облдержадміністрації без проведення спецперевірки або призначення осіб на посади без проведення такої перевірки в повному обсязі.