УЄФА закрив справу про порушення фінансового fair play щодо ПСЖ

Слідча палата інстанції Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) з фінансового контролю клубів припинила розслідування відносно французького клубу “Парі Сен-Жермен” у справі про порушення фінансового fair play.

Про це повідомляє прес-служба УЄФА.

“Слідча палата інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів постановила припинити розслідування стосовно ПСЖ, – йдеться в повідомленні прес-служби. – Таке рішення було прийнято після детального розгляду трансферних контрактів та аналізу відповідних управлінських рахунків, які підтвердили, що ці угоди відповідають правилам ліцензування та фінансового fair play УЄФА. Крім того, палата прийшла до висновку, що результат беззбитковості клубу залишається в межах допустимих відхилень за фінансові періоди, що закінчуються в 2015, 2016, 2017 роках. Фінансовий вплив трансферної активності клубу з літа 2017 року до майбутнього трансферного вікна та дотримання вимог беззбитковості в 2018 році будуть залишатися під пильною увагою та будуть розглянуті в найближчі тижні”.

ПСЖ влітку 2017 року поповнився форвардом іспанської “Барселони” Неймаром і нападником “Монако” Киліаном Мбаппе. За офіційною інформацією, Неймар самостійно викупив свій контракт у іспанської команди, заплативши суму відступних у розмірі €222 млн, що зробило його найдорожчим футболістом світу. Однак за інформацією іспанських ЗМІ, зазначену суму за Неймара заплатили представники французького клубу.

Слідча палата оштрафувала “Марсель” на 100 тисяч євро за порушення вимоги беззбитковості за період 2017-2018, клуб залишиться під контролем і на наступний сезон. Турецький “Галатасарай” та ізраїльський “Маккабі” не виконали вимогу беззбитковості і погодилися укласти мирові угоди. На сезон-2018/19 також зберігаються світові угоди з “Астаною” (Казахстан), “Трабзонспором”, “Бешикташем”, “Фенербахче” (Туреччина), “Інтером” (Італія), “Порту” (Португалія).

Проект фінансового fair play був затверджений виконавчим комітетом УЄФА у вересні 2009 року. Нові економічні правила вступили в силу з сезону-2011/12. Згідно цим правилам, клуби не можуть витрачати на купівлю футболістів більше, ніж вони заробляють. Перед стартом сезону кожен учасник єврокубків повинен підтвердити, що не має прострочених фінансових зобов’язань на поточний сезон перед іншими командами, своїми гравцями і податковими службами.