Двом підозрюваним у “справі Труханова” пом’якшили запобіжний захід

Суд пом’якшив запобіжний захід двом посадовцям Одеської міськради, яких разом із одеським мером Геннадієм Трухановим підозрюють у привласненні коштів міського бюджету.

Про це йдеться в ухвалах Солом’янського районного суду Києва від 6 та 11 червня.

Першою суддя зняв електронний браслет із заступника міського голови Павла Вугельмана.

Водночас, суд все ще залишив заступника без закордонного паспорта. Також, як і раніше, Вугельмана зобов’язали не відлучатись з Одеси без дозволу, прибувати за кожною вимогою до детективів, повідомляти про зміну місця проживання та утримуватися від спілкування зі свідками та особами, які представляють інтереси компаній-фігурантів справи.

Другим рішенням той самий слідчий суддя Дмитро Кратко змінив запобіжний захід директору Департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексію Спектору.

Суд випустив його з-під домашнього арешту під зобов’язання, аналогічні до покладених на Вугельмана.

Обидві ухвали наразі опубліковані в реєстрі лише в короткому варіанті, без мотивувальної частини.

13 лютого детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили Труханову про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем. До того ж під час здійснення слідчих дій у тому самому кримінальному провадженні (у справі із заводом “Краян”) було затримано ще трьох осіб.

14 лютого мера Одеси затримали в аеропорту “Бориспіль” і вручили підозру. Пізніше стало відомо про затримання заступника мера Павла Вугельмана.

15 лютого суд відпустив Труханова на поруки нардепа від БПП Дмитра Голубова. Перед цим під будівлею суду сталися зіткнення, не обійшлося без потерпілих і затриманих. 22 лютого суд щодо відсторонення Труханова перенесли через зламаний мікрофон.

26 лютого Апеляційний суд Києва залишив без змін запобіжний захід для міського голови Одеси Геннадія Труханова. Таким чином, стосовно нього надалі діє запобіжний захід у вигляді взяття на поруки нардепом від БПП Дмитром Голубовим.