У штабі ООС оприлюднили фотографії російських військових

У штабі Операції об’єднаних сил оприлюднили фотографії російських військових, які перебувають на ворожих позиціях в районі Новоазовська.

Про це йдеться в повідомленні прес-центрі ООС в Facebook.

“Фотографію зроблено 13.06.2018 року на території Новоазовської вітроелектростанції на одному з вітрогенераторів, підтвердженням цього є орієнтири: №1 – вітрогенератор; №2 – вітрогенератор; №3 – вигин полезахисної лісосмуги; №4 – вигин полезахисної лісосмуги”, – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що на фотографії зображений комплекс радіоелектронних засобів розвідки (дві антени кругового типу радянського виробництва, дві сонячні батареї). Передбачається, що прилади використовувалися для прослуховування і радіопеленгації радіостанцій, що працюють в діапазоні частот від 3 до 30 МГц.

Біля антени знаходиться чоловік у військовій формі російського зразка. Допускається, що це представник одного з підрозділів оперативно-бойового забезпечення або військовий радник-інструктор Збройних сил Російської Федерації.

“Щодо автора фотографії: наймовірніше, дана особа не є місцевим, про це вказує його вік (більшість представників місцевих “вояків” більш похилого віку) та його дії – представників місцевих “вояків” жорстко контролюють за фотографії, котрі демаскують позиції та військову техніку, і не допускають до техніки РЕБ. Але ж ця особа на фотокартці перебуває біля секретної радіоелектронної техніки та вільно робить фотографії, демаскуючи місце розташування засобу РЕБ”, – додали в штабі.