Надзвичайний саміт по питанню біженців у Європі пройде 24 червня

Глави держав і урядів Німеччини, Франції, Італії та Австрії зберуться 24 червня в Брюсселі на екстрений саміт з питань міграції.

Про це в середу, 20 червня, повідомили інформагентства з посиланням на обізнані джерела.

Федеральний канцлер Австрії Себастьян Курц, зокрема, підтвердив журналістам, що може взяти участь у такій зустрічі.

“Неприємно, що в Німеччині виник спір і не існує єдиної позиції в уряді” з даного питання, підкреслив Курц, додавши, що в той же час позитивно оцінює ті позитивні зміни у сприйнятті проблеми, які намітилися на європейському рівні. Він додав, що нарешті з’явилася політична воля знайти рішення.

Глава австрійського уряду проведе 20 червня зустріч з прем’єр-міністром Баварії Маркусом Зедером (Markus Söder) в Лінці, в ході якої обговорить пов’язані з міграційної проблематикою аспекти напередодні майбутнього саміту.

Канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela Merkel) намагається добитися укладення двосторонніх угод з європейськими партнерами, щоб вирішити проблему прийому біженців, вже зареєстрованих в інших країнах Євросоюзу. Це дозволить згладити протиріччя з міністром внутрішніх справ Німеччини Хорстом Зеехофером (Horst Seehofer). За словами політика, він очікує, що загальноєвропейське рішення буде знайдено протягом двох тижнів – до кінця червня.