Ірина Геращенко: Латвія готова й надалі допомогати українським воїнам

Латвія готова продовжити програми надання медичної допомоги українським військовослужбовцям.

Про це повідомила у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко за результатами зустрічі з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом.

“Зустрілася з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Рінкевичсом. Подякувала за підтримку нашого суверенітету й територіальної цілісності України, а також за допомогу в лікуванні українських військовослужбовців. До речі, Латвія готова продовжити програми медичної допомоги військовим, в тому числі психологічної”, – написала Геращенко.

В ході зустрічі Геращенко поінформувала також про плани створення в Україні міністерства у справах ветеранів, а також висловила сподівання на активізацію співпраці в питаннях реінтеграції військових до мирного життя.

“Поінформувала про гуманітарну та безпекову ситуації на окупованих Донбасі і в Криму, гостру проблему звільнення заручників, їх повну ізоляцію. Обговорили перспективи введення миротворчої місії на Донбас. Також обговорили координацію зусиль в боротьбі з пропагандою і гібридними викликами”, – повідомила Геращенко.

Також під час зустрічі вона розповіла про роботу парламенту та найближчі плани. “Висловила переконання, що вже сьогодні ВР прийме закон про національну безпеку України, про правовий статус осіб, зниклих безвісти та закон щодо утворення Вищого антикорупційного суду в Україні (№ 8497 від 19.06.2018)”, – повідомила вона.