Wizz Air скасувала безкоштовне провезення ручної поклажі

Лоукостер Wizz Air змінив правила провезення ручної поклажі в своїх літаках. Зокрема, авіакомпанія скасувала її безкоштовне перевезення.

Тепер тільки пасажири з Wizz Priority зможуть взяти з собою багаж в салон, повідомляється на сайті перевізника.

“Оскільки у нас обмежений простір на борту, ми не можемо гарантувати, що ручна поклажа пасажирів буде подорожувати разом з ними в кабіні літака. Тільки пасажири з Wizz Priority можуть взяти з собою ручну поклажу на борт в будь-якому аеропорту. Ручний багаж всіх пасажирів, які не придбали Wizz Priority, буде поміщений у вантажний відсік літака”, – йдеться в повідомленні.

Щоб взяти з собою ручний багаж в салон літака, доведеться купувати Wizz Priority, вартість якого становить від 5-10 євро за купівлі онлайн і 25 євро за купівлі в аеропорту.

Wizz Priority дає право першочергового потрапляння в салон літака, можливість пронести ручну поклажу, а також маленьку сумку 40x30x18 см (наприклад, фотоапарат або ноутбук), але не передбачає пріоритету під час реєстрації і контролю з авіабезпеки.

Востаннє Wizz Air змінювала багажні правила в жовтні минулого року. Тоді авіакомпанія ввела новий стандарт безкоштовної ручної поклажі розміром 55x40x23 см і вагою до 10 кг, одночасно обмежуючи кількість людей, які можуть безкоштовно пронести цей багаж на борт літака.

Досі перші 90 пасажирів могли взяти з собою в салон літака ручну поклажу, причому в першу чергу гарантовано могли взяти ті, хто мав Wizz Priority, інші – як пощастить.