Головний мічман ВМС США, звинувачений у приниженні підлеглих, подав у відставку

Головний корабельний мічман американських ВМС Стівен Джордано, звинувачений у створенні “нездорової робочої обстановки” в своєму офісі в Пентагоні, подав у відставку.

Про це повідомила в п’ятницю газета Military Times.

Дана відставка, як зазначає видання, вперше залишила вакантним пост самого старшого військовослужбовця молодшого командного складу військового флоту країни за більш ніж 50 років з дня його заснування. Відсавка Джордано, пише видання, пов’язана з розпочатим службовим розслідуванням, санкціонованим Управлінням Генерального інспектора ВМС США після надходження близько десятка скарг, автори яких, за відомостями Military Times, звинуватили Джордано в зарозумілості і нетерпимості стосовно підлеглих і в систематичному їх приниженню.

Про свою відставку, повідомляє газета, Джордано оголосив у четвер на сторінці ВМС в Facebook. “Моя любов до ВМС і до наших моряків є беззаперечною, тому я не хочу бути причиною якого-небудь відволікання в досягненні успіху нашими моряками і нашої місії в цілому, – цитує видання електронне послання тепер уже колишнього головного мічмана. – Я повідомив начальника штабу ВМС про намір піти у відставку і подати прохання про звільнення зі служби”.

Хоча Джордано не вказав конкретного терміну своєї відставки, начальник штабу ВМС адмірал Джон Річардсон, старшим радником якого є головний мічман, вже прийняв його відставку, про що він також повідомив на сторінці в Facebook. “Я прийняв пропозицію головного корабельного мічмана подати у відставку зі свого поста з негайним вступом прохання чинності, – наводить видання відповідь адмірала. – Я ціную його розуміння того, що ситуація стала несприятливою”.

У ВМС утримуються від будь-яких коментарів з приводу висунутих проти Джордано звинувачень. Безпосереднім же приводом для початку розслідування стала, за даними ЗМІ, одна з скарг, в якій неназваний співробітник апарату головного мічмана вказав на зневажливе ставлення до підлеглих, на яких він нібито звалює всю чорну роботу, не церемонячись при цьому у виразах і у формах звернення.