Суд США відхилив клопотання про зняття з Манафорта звинувачень у відмиванні грошей

Суд федерального округу Колумбія, на території якого знаходиться американська столиця, в п’ятницю відхилив клопотання про зняття звинувачень у відмиванні грошей з колишнього глави виборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта.

“Відхилити клопотання сторони захисту про зняття звинувачень з підсудного у відмиванні грошей, наголошується в постанові судді Емі Джексон”, – повідомлється в електронній базі суду.

У четвер Джексон також розпорядилася не допускати спілкування Манафорта з іншими мешканцями слідчого ізолятора в штаті Вірджинія, в який він був поміщений тиждень тому. Іншим свої рішенням суддя в той же день відмовила екс-помічнику Трампа в клопотанні виключити зі справи документи, вилучені слідчими складського приміщення, орендованого одним із співробітників Манафорта.

Екс-помічник з моменту пред’явлення йому 30 жовтня минулого року звинувачень в рамках розслідування, що проводиться спецпрокурором Робертом Мюллером у зв’язку з втручанням РФ у вибори в США 2016 року, перебував під домашнім арештом в очікуванні суду, який повинен початися 17 вересня. Проте Джексон 15 червня вирішила помістити екс-помічника Трампа під варту, пішовши назустріч Мюллеру, який стверджує, що у нього є докази спроб Манафорта вплинути на потенційних свідків у своїй справі.