У ГПУ трансформують Департамент спецрозслідувань у Слідче управління 

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України, який очолює Сергій Горбатюк, буде трансформовано у слідче управління, а процесуальні керівники перейдуть в Департамент процесуального керівництва.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

«Такий варіант відокремлення процесуальних керівників від слідчих відбувається для приведення структури Генеральної прокуратури України у відповідність до чинного законодавства. Тому ніякої зради немає. Є лише надумана істерика прихильників керівника одного департаменту. Головне: в результаті реформування жоден слідчий чи процесуальний керівник у «справах Майдану» не буде ні звільнений, ні змінений!», – написала вона.

За інформацією Сарган, Горбатюк продовжить розслідувати всі справи Майдану «стільки, скільки його захищатимуть зацікавлені в цьому».

Крім цього, додала Сарган, такої ж трансформації зазнає «Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури (у народі – департамент Кононенка-Грановського) та всі інші департаменти, в яких поєднано і слідство, і процесуальне керівництво».