Корейський уряд виділив $9 млн на блокчейн-тести

Уряд Південної Кореї інвестує 10 мільярдів корейських вон для підтримки розвитку блокчейн-проектів в країні.

Міністерство науки країни опублікувало в четвер стратегію розвитку блокчейн-галузі.

Агентство повідомило, що уряд планує інвестувати 9 мільйонів доларів США в цілому до кінця 2019 року в рамках прагнення країни до «середньострокового і довгострокового плану розширення використання технології блокчейн».

При цьому міністерство заявило, що воно візьме на себе ініціативу по роботі з іншими урядовими установами для проведення блокчейн-проектів в державному секторі.

Роботи будуть зосереджені на управлінні ланцюгами поставок тваринницької продукції, митному оформленні, онлайн-голосуванні, операціях з нерухомістю, транскордонному розподілі електронних документів і логістиці.

Основна мета, згідно з документом, полягає в підвищенні ефективності обміну інформацією та прозорості в сфері публічних послуг за рахунок використання розподіленої мережі.

Міністерство пояснило, що, наприклад, воно буде співпрацювати з міністерством сільського господарства, продовольства та сільських справ для розгортання системи на основі розподіленого реєстру, в якій буде міститися інформація про поголів’я худоби і його розмноження, відвантаження продукції, продажі.

Крім того, міністерство заявляє, що буде інвестувати 800 мільйонів вон (~ 720’000 доларів США) на рік на термін до шести років, щоб розширити дослідницький центр, що займається розвитком технології блокчейн.

Мета полягає в тому, щоб навчити студентів новим технологіям і до 2022 року і виростити 10’000 блокчейн-програмістів.