У Міноборони заявляють, що ситуація в зоні проведення ООС залишається під контролем

Ситуація в зоні проведення Операції об’єднаних сил за минулу добу, незважаючи на застосування бойовиками артилерії і мінометів, залишається під контролем українських військових.

Про це заявив речник Міноборони з питань ООС Максим Праута, передає 112.ua.

За його словами, на луганському напрямку було зафіксовано 11 прицільних обстрілів. Найбільш напружена ситуація зберігалася під Новотошківським і Кримським, де бойовики застосували заборонені Мінськими угодами міномети калібру 82 мм. Крім того, була застосована артилерія калібру 122 мм, а також озброєння БМП.

Під Степовим, Кримським, Новотошківським, Золотим, Зайцевим, Новгородським і Світлодарським застосовували гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети і піхотне озброєння.

На донецькому напрямку бойовики провели 14 прицільних обстрілів українських позицій. Зокрема, з артилерії калібру 122 мм були обстріляні позиції під Лебединським, Водяним і Талаківкою. Під Кам’янкою використовували міномет калібру 120 мм

Під Лебединським, Щирокино, Кам’янкою, Пісками, Авдіївкою, Павлополем і Новоселівкою другою застосовували гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

Всього за добу по всій лінії розмежування бойовики випустили 64 артилерійських снаряди калібру 122 мм, 10 мін калібру 120 мм, і 21 мін калібру 82 мм.

Українські військовослужбовці 11 разів відкривали вогонь у відповідь. У результаті бойових дій 5 українських солдатів отримали поранення; з боку бойовиків, за даними розвідки, втрати склали 3 людини убитими і 4 пораненими.