До переліку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО внесли три об’єкти з Кенії, Оману та Саудівської Аравії

Три нових об’єкти з Кенії, Оману та Саудівської Аравії внесли до переліку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Це рішення 29 червня схвалив Комітет всесвітньої спадщини.

До переліку потрапили: Археологічний об’єкт Тхімліч Охінга (Кенія) – розташований на північний схід від міста Мігорі в районі озера Вікторія, є укріпленою кам’яною спорудою, побудованою методом сухої кладки, ймовірно, в XVI столітті нашої ери.

У ЮНЕСКО зауважують, що це видатний приклад будівництва методом сухої кам’яної кладки.Стародавнє місто Калхат (Оман).

Цей об’єкт розташований на східному узбережжі Оману, місто Калхат, оточений внутрішніми і зовнішніми стінами, а також райони за межами міських стін, в яких розташовані некрополі.

Стародавнє місто Калхат є унікальним археологічним свідченням торгівлі між жителями східного узбережжя Аравійського півострова, Східної Африки, Індії, Китаю та Південно-Східної Азії. Південно-Східної Азії.

Оазис Аль-Ахса, мінливий культурний ландшафт (Саудівська Аравія). – це системний об’єкт, розташований в східній частині Аравійського півострова. Він складається з садів, каналів, джерел, дренажного озера, історичних будівель. Об’єкт «Оазис Аль-Ахса» – найбільший оазис в світі, в якому налічується 2,5 мільйона пальм. Розгляд нових об’єктів всесвітньої спадщини комітет продовжить до 1 липня.