Військовий комітет НАТО очолив британський маршал повітряних сил

Новим головою Військового комітету Північноатлантичного альянсу (НАТО) став колишній начальник штабу Збройних сил Великої Британії, головний маршал повітряних сил Стюарт Піч.

Про це йдеться на сайті НАТО.

Глава Військового комітету НАТО чеський генерал Петер Павел пішов з посади після трьох років роботи через завершення терміну повноважень.

Павел очолив Військовий комітет НАТО в червні 2015 року і працював над втіленням виконання рішень, прийнятих на саміті в Уельсі 2014 року, а саме Плану дій щодо готовності, заходів із забезпечення та адаптації, подальшої присутності та посилення повітряної поліції.

“Інтенсивний період роботи також включав посилення позиції Альянсу щодо запобігання та захисту, розробку та реалізацію ініціативи стабільності проектування, адаптації Командної структури НАТО та підтримки місій та операцій НАТО, зокрема, очолюваних НАТО місій в Афганістані та Косово”, – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що голова Військового комітету представляє на основі консенсусу думки усіх начальників генштабів країн НАТО, а також є головним військовим радником генсека Альянсу та інших вищих органів НАТО.

Крім того, він координує порядок денний та обговорення військового комітету, працює над узгодженням різних позицій держав-членів.