ЄС виділив 45,6 млн євро Іспанії і Греції на вирішення міграційних питань

Європейська комісія додатково надає 45,6 мільйони євро надзвичайної допомоги, щоб підтримати Іспанію та Грецію у відповідь на міграційні проблеми, з якими вони стикаються.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Єврокомісії.

Так, з огляду на збільшення кількості прибуваючих мігрантів, Іспанія отримає 25,6 млн євро, щоб покращити можливості прийому на південному узбережжі та в Сеуті і Мелільї, а також, щоб допомогти із поверненням мігрантів.

Водночас ще 20 млн євро було надано Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців для поліпшення умов прийому в Греції, зокрема на острові Лесбос.

Загалом Комісія мобілізувала понад 1 млрд євро для надання надзвичайної допомоги, щоб допомогти в управлінні міграцією за поточною фінансовою програмою на 2014-2020 року.

Кошти йдуть на підтримку держав-членів ЄС, які найбільше постраждали від напливу мігрантів: Італія, Греція, Болгарія, Хорватія, Німеччина, Швеція, а тепер і Іспанія.

Нагадаємо, лідери ЄС на саміті в Брюсселі домовились створити центри для мігрантів у тих країнах, які на це добровільно погодяться. Так, у цтаких центрах визначатиметься, хто з мігрантів потребує політичного притулку, а хто має бути депортований. Наразі не відомо, які країни погодились розмістити дані центри.