Уряд Австралії виділить 300 млн. доларів на боротьбу з малярією

Уряд Австралії виділить пакет фінансування у розмірі 300 мільйонів доларів для підтримки зусиль у боротьбі з малярією, зокрема в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Про це заявила міністр закордонних справ країни Джулі Бішоп під час відкриття Всесвітнього конгресу з малярії у Мельбурні, повідомляє news.com .

«Ми можемо усунути малярію з нашого життя, це поетапний процес. Однак жодна країна, жодна агенція, жоден фонд не можуть зробити це самостійно. Якщо ми працюємо спільно та колективно – ця мета в межах можливого», – сказала міністр у своїй промові.

У рамках згаданого пакету 16 мільйонів доларів буде використано для фінансування семи нових дослідницьких проектів у регіоні.

Проекти передбачають підвищення кваліфікації фахівців у галузі охорони здоров’я та політики в Папуа-Новій Гвінеї, посилення профілактики захворювань, що передаються через водні хвороби, та вивчення зростання антимікробної резистентності в Індонезії.

Пакет має на меті допомогти країнам регіону реагувати на загрозу інфекційних захворювань, посилюючи можливості для запобігання, виявлення та реагування.

Попередньо Джулі Бішоп озвучила плани Австралії щодо ліквідації малярії в Індо-Тихоокеанському регіоні до 2030 року. В самій Австралії малярію побороли у 1981 році.

Близько 1000 делегатів з 69 країн беруть участь у п’ятиденній конференції для посилення співпраці та інновацій для подолання хвороби.