У Києві за махінації з ліками на суму 6,5 млн грн судитимуть завідуючу складом та медсестер «Охматдиту»

У Києві за махінації з ліками на суму 6,5 млн грн судитимуть завідуючу складом та медсестер Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит».

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Як зазначаєься, місцева прокуратура №10 затвердила та направила до суду обвинувальні акти щодо працівниць «Охматдиту», викритих в організації злочинної схеми з привласнення медичних препаратів.

Згідно з матеріалами слідства, завідуюча аптечним складом «Охматдит» у період з 2012 до 2015 років привласнила лікарські засоби під приводом видачі їх для відділення лікарні на загальну суму близько 3 млн грн.

Дії обвинуваченої кваліфіковані за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Крім того, трьох старших медичних сестер вказаної лікарні судитимуть за неналежне виконання своїх службових обов’язків, що спричинило втрату медичних препаратів, призначених для лікування хворих дітей, на загальну суму понад 3,5 млн грн. Обвинувальні акти щодо зазначених осіб за ч. 1, 2 ст. 367 (службова недбалість) ККУ направлено до суду.

Також завершено розслідування стосовно ще чотирьох старших медичних сестер лікарні «Охматдит» за фактами вчинення аналогічних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 367 ККУ. Наразі підозрювані ознайомлюються з матеріалами кримінальних проваджень, після чого обвинувальні акти також будуть скеровані до суду.