4 лютого Європарламент ухвалить резолюцію щодо порушення прав людини в окупованому Криму

В четрер, 4 лютого в Страсбурзі на засіданні Європарламенту пройдуть дебати та голосування з питання порушення прав людини в окупованому Криму. 

Про це повідомляє видання «Укрінформ».

Дане питання включене до порядку денного пленарного засідання законодавчого органу ЄС у рамках традиційних слухань про порушення прав людини, демократії та верховенства права.

Також повідомляється, що у зв’язку з другою річницею тимчасової окупації РФ Криму, Європарламент планує провести низку міжнародних заходів. На підтримку територіальної цілісності України в Брюсселі українські активісти і європейські друзі України проведуть акцію протесту через агресивну політику Кремля. Активісти будуть вимагати від світової спільноти і ЄС продовжувати тиск на агресора та пошуку міжнародно-правових, політичних механізмів деокупації півострова.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року почалося військове вторгнення Росії на суверенну українську територію АР Крим. Початком тимчасової окупації Криму і міста Севастополя, згідно з українським законодавством, вважається дата набрання чинності Резолюції № 68/262 Сесії Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року про підтримку територіальної цілісності України. Завершенням тимчасової окупації вважатиметься дата, з якої ця резолюція втратить чинність.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.