Шахтар впевнено переміг Аустрію

У третьому контрольному матчі літа «гірникам» протистояла віденська «Аустрія».

Для команди Паулу Фонсеки це перший спаринг на зборі у австрійському Фельдені, де «оранжево-чорні» перебувають лише три дні, пише прес-служба ФК “Шахтар”.

Подвійний удар

«Шахтар» розпочав активніше й закономірно швидко домігся успіху: Віктор Коваленко заробив пенальті, який ударом по центру воріт реалізував Мораес – 1:0. До перерви «гірники» могли відзначитись неодноразово. Ярослав Ракицький відмінно закинув до штрафного, Тарас Степаненко бив головою – голкіпер упорався. Олег Данченко впорався з візаві на правому фланзі та прострілив уздовж воріт, однак захисник австрійців не дозволив завдати удару Фернандо. Був близьким до дубля Мораес: Коваленко вивів партнера сам на сам, а той пробив над поперечиною. Та зрештою ще один м’яч побував у сітці суперника. За хвилину до кінця тайму Ісмаїлі на лінії штрафного одним рухом прибрав опонента й підробив під ударну ліву, просунувся на кілька метрів уперед і вистрілив у ближню дев’ятку – 2:0.

Третій гол Фернандо й дебют Майкона

Старт другої половини також лишився за «оранжево-чорними», що довели свою перевагу до великої. Данченко на фланзі обігрався з Марлосом і виконав простріл, який у дотик замкнув Фернандо – 3:0. Тільки після цього підопічні Паулу Фонсеки трохи послабили тиск та віддали ініціативу «Аустрії». Причому оборона «гірників» не підпускала супротивника до штрафного майданчика, і тому лишалося сподіватися на стандарти й удари здалеку. Ось лише Андрій Пятов був непробивним: спочатку він зреагував на підступний відскік після подачі зі штрафного, а потім відбив два потужні постріли з дистанції. У середині тайму обидва наставники цілковито змінили склади, і вперше у футболці «Шахтаря» на поле вийшов бразильський новачок Майкон. У заключні хвилини «оранжево-чорні» спокійно контролювали атаки суперника й самі здійснили кілька небезпечних контрвипадів, на вістрі яких був Андрій Тотовицький, але пробити голкіпера віденського клубу йому не вдалося.

3:0 – «Шахтар» упевнено виграє спаринг з «Аустрією», а Фернандо забиває вже третій м’яч на літніх зборах.

Наступний контрольний поєдинок «гірники» проведуть у понеділок, 9 липня, з «Вітессом».

«Шахтар» (Донецьк) – «Аустрія» (Відень) – 3:0 (2:0)

Голи: 1:0 Мораес (16, пен.), 2:0 Ісмаїлі (44), 3:0 Фернандо (54)

«Шахтар»: Пятов (О. Шевченко, 70), Ісмаїлі (Матвієнко, 46), Ракицький (Хочолава, 68), Кривцов (Ордець, 68; Додо, 78), Данченко (Бутко, 68), Степаненко (к) (Пихальонок, 70), Патрік (Майкон, 70), Фернандо (Болбат, 70), Коваленко (Дентіньо, 70), Марлос (Нем, 70), Мораес (Тотовицький, 70)