У Києві СБУ викрила на хабарі працівника патрульної поліції

У рамках розпочатого кримінального провадження співробітники Служби безпеки України викрили у Києві працівника патрульної поліції, який організував схему систематичного отримання хабарів.

Як повідомляє прес-центр СБУ, інспектор столичного управління вимагав гроші від громадян за анулювання адміністративних протоколів за керування авто у стані алкогольного сп’яніння та повернення водійських посвідчень.

У березні поточного року співробітники СБ України задокументували перший факт отримання зловмисником неправомірної вигоди – тридцяти тисяч гривень від мешканця Києва.

Оперативники спецслужби затримали лейтенанта поліції під час отримання чергового хабара також у розмірі тридцяти тисяч гривень неподалік його місця роботи у Солом’янському районі столиці.

Наразі у рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими СБ України за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування.

Вирішується питання щодо оголошення інспектору про підозру в скоєнні злочину.

Операція проводилась спільно з працівниками прокуратури м. Києва та Управління внутрішньої безпеки Департаменту ВБ Національної поліції.