Білий дім заморозив виплати медичним страховим компаніям у розмірі $10,4 млрд

Адміністрація президента США Дональда Трампа заблокувала виплати медичним страховим компаніям у розмірі $10,4 млрд, які були покладені ним в рамках програми вирівнювання ризиків.

Про це повідомила газета The Washington Post, посилаючись на центри адміністрування програм страхування.

Причиною призупинення виплат страховим компаніям стали суперечать один одному рішення, винесені федеральними судами Массачусетсу і Нью-Мексико стосовно формули перерозподілу платежів. Згідно них, у рамках урядової програми вирівнювання ризику виплати від страхових компаній з більш здоровими пацієнтами розподіляються між компаніями з високою кількістю хворих.

“В результаті цього судового розгляду мільярди доларів у вигляді платежів і зборів за програмою вирівнювання ризику в даний момент заблоковані. CMS (центри адміністрування програм страхування) попросили суд переглянути своє рішення для запобігання несприятливих наслідків для американців”, – заявила адміністратор Центрів програм Medicare і Medicaid Сіма Верма.

Центри адміністрування програм Medicare і Medicaid знаходяться у віданні міністерства охорони здоров’я і соціальних служб США.