Борис Джонсон пішов у відставку з поста глави МЗС Великобританії

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей прийняла відставку міністра закордонних справ Британії Бориса Джонсона, повідомляє телеканал Sky News.

“Сьогодні вдень прем’єр-міністр прийняла відставку Бориса Джонсона з поста міністра закордонних справ. Про те, хто змінить його на посаді, буде оголошено найближчим часом. Прем’єр дякує Борису за його роботу”, – наводить телеканал текст заяви Даунінг-Стріт.

Напередодні ввечері у відставку подав міністр по виходу Великобританії з ЄС Девід Девіс. Його наступником став Домінік Рааб. Девіс вирішив піти в зв’язку з незгодою щодо планів економічних відносин Великобританії і ЄС після офіційного виходу країни з Євросоюзу.

Як констатують британські ЗМІ, один з лідерів кампанії по Brexit Джонсон був змушений реагувати на рішучі дії Девіса.

План виходу Великобританії з ЄС був прийнятий 6 липня після запеклих дебатів. Він передбачає “м’який” варіант Brexit: створення зони вільної торгівлі з ЄС для промислових і сільськогосподарських товарів і збереження митних стандартів союзу на британських межах.

Противники цієї стратегії, серед яких, зокрема, виявився глава МЗС Борис Джонсон, вважають, що подібні умови поставлять в Лондон в залежне становище по відношенню до Євросоюзу і при цьому позбавлять Великобританію можливості впливати на рішення, що приймаються в Брюсселі.