Кількість жертв зливи в Японії перевищило 140 осіб

Кількість жертв сильних злив і викликаних ними повеней і зсувів в Японії перевищило 140 осіб, місцезнаходження ще більш ніж 70 осіб не встановлено.

Про це у вівторок заявив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Есихидэ Суга.

“До теперішнього часу через зливи загинули 134 людини, ще 7 знаходяться в стані зупинки серця і легень (так в Японії називають клінічну смерть, діагностувати яку можуть тільки лікарі – ред.). Крім того, 10 осіб числяться зниклими без вести, місцезнаходження ще 78, в першу чергу це жителі префектури Хіросіма, не встановлено”, – сказав він.

За словами Сугі, уряд вже виділив близько 7,2 млрд ієн ($64,8 млн) в якості допомоги для ліквідації наслідків удару стихії у постраждалих районах. Також він зазначив, що в роботах беруть участь 75 тис. чоловік, включаючи поліцейських і бійців японських Сил самооборони.

Потужні зливи обрушилися на Японію в середині минулого тижня з-за впливу тайфуну “Прапірун”. У деяких районах країни за кілька днів випало понад 1000 мм опадів, що призвело до розливу річок і сходу обвалів. Це найбільша кількість загиблих від повеней в Японії з 1953 року. Тоді на острові Кюсю на заході країни загинули 759 осіб, понад 450 тис. позбулися даху над головою.