США вирішили ввести нові мита для Китаю на $200 млрд

США підготували додатковий список імпортованих з Китаю товарів на суму $200 млрд для введення мита в розмірі 10%.

Про це заявив представник США на торгових переговорах Роберт Лайтхайзер.

За його словами, адміністрація президента Дональда Трампа прийняла рішення піти на такий крок, оскільки Китай “не хоче змінити несправедливу торгову практику”. “Це належна відповідь згідно з чинним законодавством, покликана припинити шкоду США торговельною політикою Китаю”, – зауважив він.

Лайтхайзер нагадав, що минулої п’ятниці, у відповідності з раніше прийнятим Вашингтоном рішенням, Митна служба США почала стягувати 25% мита на імпортовану з Китаю продукцію, загальна вартість якої оцінюється в $34 млрд. Про терміни введення аналогічних мит ще на 284 найменування китайської продукції на суму $16 млрд доларів адміністрація Трампа обіцяла оголосити пізніше.

“Китай у відповідь ввів мита на ввезені з США товари на загальну суму $34 млрд і пригрозив додати в цей список товари ще на $16 млрд”, – зазначив торгпред.

“Реагуючи на ці дії Китаю і його небажання змінити свою торгову практику, президент Трамп дав вказівку апарату представника США на торгових переговорах приступити до процесу введення 10% мита на додаткову групу інших імпортованих китайських товарів загальною вартістю $200 млрд”, – додав Лайтхайзер.

За його словами, список товарів, які підпали під 10% мито, буде опубліковано в найближчі кілька днів” в урядовому віснику Federal Register. Як уточнили у вівторок інші представники адміністрації, очікується, що мита на цю групу товарів будуть введені приблизно через два місяці.