ВР ратифікувала Угоду між Україною та Нідерландами щодо розслідуванні злочинів, пов’язаних зі збиттям літака МН17

За відповідний проект Закону «Про ратифікацію Угоди між Україною та Королівством Нідерландів про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року» (реєстр.№0194), проголосувало 241 депутатів.

Як розповіла заступник Голови Комітету з питань євроінтеграції Марія Іонова, законопроект підготовлено з метою врегулювання питань, що виникають у зв’язку з переслідуванням та засудженням у Королівстві Нідерландів осіб за злочини, пов’язані зі збиттям літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року в Україні, у тому числі співробітництва компетентних органів України та Нідерландів. Зазначена мета буде досягнута шляхом прийняття цього проекту Закону.

«Положення вказаної Угоди доповнюють вже ухвалені документи щодо співпраці у розслідуванні. Зокрема, йдеться про переслідування та засудження винних у атаці на літак. Прописано чітку процедуру проведення судових засідань, допитів, дачі свідчень експертами чи свідками за допомогою відеоконференції.

Також чітко прописані умови передачі засуджених злочинців для відбування покарання до наших партнерів», – відзначила Іонова.