У США проводять розслідування стосовно Facebook щодо витоку даних

Комісія з цінних паперів і бірж США проводить розслідування стосовно соціальної мережі Facebook, намагаючись з’ясувати, чи належно та проінформувала своїх інвесторів про те, що сторонні розробники і треті особи могли отримати доступ до особистої інформації користувачів.

Про це повідомила в четвер газета The Wall Street Journal.

Розслідування стосується передачі даних користувачів Facebook нині закритої британською компанією Cambridge Analytica для використання в маркетингових цілях.
Як зазначає газета, відомство вивчає, наскільки ефективно Facebook проаналізував ризики, пов’язані з попаданням особистої інформації в треті руки, і вчасно компанія повідомила своїм інвесторам та іншим зацікавленим особам про можливість витоку даних. Якщо ті не були належним чином поінформовані про події, мова може йти про порушення американських законів.

Як відзначає The Wall Street Journal, відомство запросило у соцмережі інформацію, що стосується її взаємодії з Cambridge Analytica. Якщо ніяких порушень виявлено не буде, розслідування може бути закрито вже на ранній стадії без застосування щодо Facebook яких-небудь заходів. В соцмережі і в Комісії з цінних паперів і бірж від коментарів відмовилися.

Як повідомляла газета The New York Times, Cambridge Analytica вдалося зібрати особисті дані десятків мільйонів користувачів соціальної мережі, щоб розробити алгоритм аналізу політичних уподобань виборців США. Як розповіли виданню колишні співробітники компанії, створений алгоритм полегшував розсилку користувачам політичної реклами з метою потенційно вплинути на їх голоси.