Українські старшокласники здобули медалі на 59 Міжнародній математичній олімпіаді

Шестеро українських старшокласників здобули чотири золоті та дві срібні медалі на 59 Міжнародній математичній олімпіаді, яка проходить 3–14 липня в м. Клуж-Напока (Румунія).

Про це повідомляє прес-служба Мініосвіти.

“У загальному рейтингу українська команда посіла 4 місце з понад 100 країн світу, після США, Росії і Китаю. Це вже 26 виступ команди з України на цих змаганнях. Попередні роки наша команда жодного разу не піднімалася вище 6-го місця”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що переможцями стали учні Харківського фізико-математичного ліцею № 27 – Роман Сарапін (“золото”), Нго Нгок Тхай Шон (“золото”), Аліна Гарбузова (“срібло”); Харківського НВК № 45  “Академічна гімназія”  – Ілля Коваль (“золото”); ліцею № 208 м. Києва – Федір Юдін (“золото”); природничо-наукового ліцею №145 м. Києва – Арсеній Ніколаєв (“срібло”).

Олімпіада проходить у два тури. У кожному з них учасники розв’язували по три задачі з різних напрямів шкільної математики – геометрії, теорії чисел, алгебри і комбінаторики.

Міжнародна математична олімпіада (MMO) – чемпіонат світу з математики серед старшокласників. Змагання проводять щороку в одній із країн-учасниць. Перша ММО пройшла в 1959 році в Румунії. Минулого року українська команда посіла 14 місце. Загалом, за всю історію своєї участі в олімпіаді Україна здобула 141 медаль: 38 золотих, 59 срібних і 44 бронзових.