Керівника ДП «Розрахунковий центр послуг» затримано на хабарі

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримано на одержанні хабара керівника Державного підприємства «Розрахунковий центр послуг», яке входить до сфери управління Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

Правоохоронці встановили, що посадовець налагодив механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди від підприємців за укладення договорів з виконання субпідрядних робіт та вчасний перерахунок коштів.

Розмір неправомірної вигоди, яку він захотів отримувати, становив 30% від суми договору.

Правоохоронці задокументували отримання керівником державного підприємства декілька траншів неправомірної вигоди, які були перераховані на вказаний їм банківський рахунок.

Під час отримання чергової частини неправомірної вигоди готівкою у розмірі 9,5 тис. гривень зловмисника затримано на робочому місці. Загальна ж сума неправомірної вигоди становила 22,5 тис гривень.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру за ознаками ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.