США висунули звинувачення російським військовим розвідникам у справі Мюллера

Влада США висунула заочні звинувачення 12 імовірним співробітникам військової розвідки Росії в рамках розслідування обставин іноземного втручання в хід виборів в США в 2016 році.

Про це оголосив у п’ятницю перший заступник міністра юстиції США Рід Розенстайн.

За його словами, “висунуті звинувачення в адресу 12 громадян Росії за вчинення федеральних злочинів, спрямованих на те, щоб втрутитися в хід президентських виборів в США 2016 року”.

“Всі 12 обвинувачених є членами ГРУ – розвідувального відомства Російської Федерації, Головного розвідувального управління російських Збройних сил”, – стверджував Розенстайн. Нинішня назва ГРУ – Головне управління Генерального штабу ЗС Росії.

Відповідно до викладеної Розенстайном інформації, спецслужби США обвинуваченим інкримінують створення інтернет-персони Guccifer 2.0, а також сайту DCLeaks.

При цьому влада США вважає, що дії 12 російських хакерів, яких звинувачують у втручання в президентські вибори в 2016 році, не вплинули на результат голосування.

“Немає свідчень того, що втручання позначилося на підрахунку голосів чи вплинули на результат виборів”, – сказав Розенстайн, зазначивши, що передбачувана хакерська атака була безрезультатною.

Президент США Дональд Трамп був повідомлений про висунення міністерством юстиції, Генеральною прокуратурою нових звинувачень на адресу ще 12 громадян Росії.

“Я дійсно поінформував президента”, – сказав перший заступник голови мін’юсту. Його просили прокоментувати питання про те, чому про пред’явлення звинувачень оголошено напередодні зустрічі Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним в Гельсінкі. За словами Розенстайна, органи американської прокуратури прийшли до висновку, що зібраних ними доказів та доказів достатньо, щоб пред’явити звинувачення на даному етапі”.