США звинуватили РФ у спробах розколу американського суспільства через соцмедіа

Міністр внутрішньої безпеки повідомила про спроби Росії розколоти США за допомогою соціальних медіа. Раніше 12 співробітників спецслужб РФ звинуватили у втручанні в вибори в США.

Міністр внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен звинуватила Росію в спробах розколоти США за допомогою соціальних медіа. У своєму виступі на зборах начальників канцелярії губернаторів штатів в суботу, 14 липня, Нільсен зазначила “старанні спроби” російської сторони “посіяти розбіжності і приводи для розбрату серед американців”, пише DW.

При цьому подібна діяльність “необов’язково спрямована на конкретних політиків чи політичні кампанії”, підкреслила міністр внутрішньої безпеки США. Відомство не бачить ознак втручання Росії в проміжні вибори в листопаді в тому ж масштабі, що і на виборах президента США в 2016 році, заявила Нільсен.

Напередодні Мін’юст США звинуватив 12 росіян в причетності до злому комп’ютерів Національного комітету демократичної партії США, а також до кібератаки на штаб передвиборчої кампанії кандидата від демократів Хілларі Клінтон. Всі 12 громадян РФ є співробітниками Головного розвідувального управління (ГРУ).

У червні Мінфін США ввів санкції у відношенні науково-дослідного інституту “Квант” і російських компаній Digital Security і “Дайвтехносервіс”. Пов’язані з Федеральною службою безпеки компанії “безпосередньо сприяли поліпшенню можливостей Росії” в її “дестабілізуючої кібердіяльності”, заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Під санкції також потрапили зареєстровані за межами РФ компанії Embedi і Erpscan, які пов’язані з Digital Security. Крім того, обмежувальні заходи введені відносно трьох співробітників “Дайвтехносервіса”.