На будівництво злітно-посадочної смуги в міжнародному аеропорту ”Одеса” виділено 253 млн.грн

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні виділив 253 млн гривень на будівництво злітно-посадочної смуги в міжнародному аеропорту ”Одеса”.
Про це повідомила прес-служба Мінінфраструктури з посиланням на міністра Володимира Омеляна.
«Як ми і обіцяли, Міністерство інфраструктури ініціювало виділення додаткових коштів на роботи в аеропорту Одеси. У травні цього року я інспектував хід будівництва злітно-посадочної смуги, в 2019 році оновлений аеропорт, я впевнений, дасть змогу перетворити Одесу на південний хаб. Уже третій рік поспіль динаміка зростання авіаперевезень майже на 30% на рік вимагає модернізації аеропортів, і ми над цим працюємо», – цитує прес-служба Омеляна.
У травні Омелян завив, що Міністерство інфраструктури ініціювало виділення 1,17 млрд гривень на на завершення будівництва злітно-посадочної смуги в Одеському аеропорту. На початку 2018 року Омелян пообіцяв, що реконструкція злітної смуги буде завершена в 2019 році.
Аеропорт ”Одеса” обіцяють відремонтувати вже давно. У вересні 2016 року тодішній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявляв, що аеропорт може зупинити роботу через поганий стан злітно-посадочної смуги, в зв`язку з цим її ремонт планувалося почати в жовтні і завершити до літа 2017 року. Нову смугу передбачалося ввести в експлуатацію разом з новим терміналом.
Будівництво нової смуги дасть змогу приймати важчі типи повітряних суден, включаючи Boeing-767, що сприятиме збільшенню пасажиропотоку вдвічі. Несуча спроможність нової смуги буде майже в 2 рази більша за існуючу (класифікаційне число здатності покриття (PCN) нової смуги 64, проти 35 – існуючої). Також у рамках проекту планується встановити світлосигнальне, радіонавігаційне і метеорологічне обладнання для сертифікованого заходження на посадку за категорією III (ІКАО), тоді як існуюча смуга сертифікована за категорією I (ІКАО).