Трамп вважає, що Путін як лідер РФ відповідальний за втручання у вибори США

Президент США Дональд Трамп вважає, що Володимир Путін як російський лідер особисто несе відповідальність за російське втручання в американські президентські вибори 2016 року.

Таку думку глава Білого дому висловив в інтерв’ю телеканалу CBS, уривок з якого поширений в середу.

Трампу було задане пряме запитання, чи вважає він, що Путін несе особисту відповідальність за втручання. “Ну, вважав би, тому що він відповідає за свою країну. Точно так само, як вважаю себе відповідальним за те, що відбувається в цій країні у США. Так що, безумовно, вам слід як лідера країни вважати його відповідальним, так”, – відповів Трамп.

Після цього ведучий також поцікавився у президента США, що саме з цього приводу він сказав Путіну під час їх зустрічі віч-на-віч в Гельсінкі. “Я був дуже переконливий з точки зору того, що ми не можемо допустити втручання, ми не можемо дозволити чого-небудь подібного. Я дав президенту РФ зрозуміти, що ми цього допустити не можемо, і це саме так”, – сказав глава Білого дому.

Також Трамп заявив, що не хоче вникати в правдивість слів Путіна про те, що РФ не втручалася в американські вибори, тому що йому достатньо даних, наданих розвідкою.

“Я не хочу вникати, чи говорить він правду чи ні. Я можу лише сказати, що довіряю даними розвідки”, – заявив американський лідер.

16 липня в Гельсінкі пройшла перша повноформатна зустріч Путіна і Трампа. Лідери розмовляли один на один трохи більше двох годин, потім до них приєдналися члени делегацій. Президенти обговорили питання двосторонніх та міжнародних відносин, а за підсумками обидва лідери відзначили, що зроблено великий крок вперед. Разом з тим на батьківщині Трампа піддали критиці за недостатньо жорстку позицію з приводу приписуваного Росії втручання в президентські вибори 2016 року.