В.о.ректора ОНМедУ Костянтин Аймедов зміг зайняти місце в кабінеті керівника завдяки допомоги нардепа ВР

Виконувач обов’язків ректора ОНМедУ Костянтин Аймедов зміг зайняти місце в кабінеті керівника.

Сталося це лише 20 липня вранці, через два дні після його призначення.

Про це пише “Південний кур’єр” з посиланням на “Думську“.

Аймедов не міг потрапити на робоче місце протягом двох днів. Прихильники екс-ректора, звільненого наказом Супрун, перешкоджали цьому.

Крім того, вони заявляли, що наказ про звільнення з посади Валерія Запорожана вони не визнають.

20 липня, щоб забезпечити наказ міністра охорони здоров’я, нардеп, член комісії з охорони здоров’я Сергій Мельничук допоміг Костянтину Аймедову зайняти робоче місце.

Разом з ними в кабінет пройшли члени комісії з Міністерства охорони здоров’я. Вони кажуть, що іншого способу отримати необхідні їм для документи не було: співробітники університету саботують перевірку.

Щодо екс-ректора Валерія Запорожана, то він перебуває на лікарняному і судиться з Міністерством охорони здоров’я. 19 липня Приморський районний суд Одеси відмовив Запорожану в задоволенні позову про заборону перевірки МОЗ.

Суд виніс рішення заяву Запорожана про забезпечення позову по подачі позовної заяви до МОЗ України про визнання незаконним наказу №73- АДМ від 11 липня 2018 року – про проведення комісійної перевірки; скасування наказу №73-АДМ повернути.

Сам Валерій Запорожан зараз у лікарні.

Вже після наказу про його звільнення в університеті склалася напружена ситуація – станом на ранок 18 липня одночасно намагалися працювати два в. о. ректора: один – призначений наказом МОЗ, другий – нібито наказом Запорожана, повідомляють ЗМІ.

Адвокат ВНЗ уточнила, що виконувачем обов’язків ректора після відходу Запорожана на лікарняний став Юрій Бажора, який є проректором з науково-педагогічної роботи. Проректор Юрій Бажора під час переговорів із представником міністерства погодився підписати наказ МОЗ про звільнення екс-ректора.

Проте, як пише “Справжня Варта”, документи дозволяють стверджувати, що Юрій Бажора сам призначив себе в. о. ректора. Також повідомляється, що наразі готується подання до прокуратури про перевищення ним службових повноважень.