Порошенко підписав закон про соцзахист потерпілих учасників Революції Гідності

Президент України Петро Порошенко в п’ятницю, 20 липня, підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб”, який передбачає посилення соціального захисту учасників АТО, Революції Гідності та їх родин.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці в Facebook.

“Україна підтримує героїв Революції Гідності та воїнів, що боронять нас від російської агресії. Підписав Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб”, яким посилено соціальний захист учасників АТО, Революції Гідності та їх родин”, – зазначив Порошенко.

За його словами, законом визначено та розширено пільги та гарантії постраждалих активістів Майдану; удосконалено законодавство щодо статусу працівників, які брали участь в АТО; унормовано порядок експертизи для дітей з інвалідністю.

 

22 травня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб». За ухвалення відповідного закону №8201 за основу та в цілому проголосували 226 народних депутатів.