ДБР оголосило конкурс на 40 керівних посад

Державне бюро розслідувань оголосило конкурс на понад 40 керівних посад, серед яких очільники слідчих відділів та заступники керівників управлінь.

Про це повідомляє прес-служба ДБР у Facebook.

Зазначається, що прийом документів триватиме з 23 липня по 31 серпня 2018 року включно. Раніше, 16 липня, директор ДБР Роман Труба передав зовнішній комісії кваліфікаційні вимоги на 44 посади.

«Ми розраховували, що самі проведемо конкурс на ці посади, але Верховна Рада так і не ухвалила зміни до закону, які б дозволили нам це зробити. Чекати на вересень, поки парламент знову повернеться до роботи та до розгляду законопроекту, ми не можемо», – пояснив Труба.

Нагадаємо, ДБР – це орган з унікальною процедурою обрання працівників на 170 керівних посад, оскільки зовнішня комісія обирає не лише директора та заступників, а навіть керівників секторів.

Раніше у Державному бюро розслідувань повідомили про обрання зовнішньою комісією конкурсу 27 службовців на керівні посади у ДБР.

За даними ЗМІ, посади керівників територіальних управлінь були запропоновані претенденти, більшість з яких є креатурами міністра МВС Арсена Авакова та заступника голови Нацполіції Ігоря Купранця.