У хресній ході Української православної церкви взяли участь близько 20 тис вірян

У хресній ході вірян Української православної церкви Московського патріархату, яка проходила сьогодні у Києві з нагоди 1030-річчя Хрещення Руси-України, взяли участь близько 20 тисяч людей.

Про це журналістам повідомив начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко.

Варто зазначити, що на хресну ходу прийшли багато народних депутатів від фракції “Опоблок”.

Світлина від Вадима Новинского.

Народний депутат Вадим Новинський у своєму привітанні з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі зазначив, що сьогодні не просто один зі святкових днів календаря, не просто знаменна дата в історії, 27 липня 2018 року виповнюється 1030 років Хрещення Київської Русі.

“Ця подія – без перебільшення, глобального масштабу, яка змінила хід історії всієї Європи. Тільки уявіть, як могла скластися доля європейської цивілізації, якби Київська Русь замість християнства прийняла іслам чи іудаїзм, що пропонувалися тоді князю Володимиру замість християнства… Однозначно, здійснений в 988 році вибір князя Володимира був цивілізаційним, таким, що визначив на століття подальшу долю як рідної держави, так і сусідніх країн. Але не тільки цим важливий і пам’ятний для нас цей день», – написав Вадим Новинський на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що Хрещення – це не просто вибір, не просто обряд. «Це Таїнство нового народження. Народження не плоттю, але духом. У ньому відновлюється заповіт між Богом і людиною. Тому сьогодні ми святкуємо День духовного народження нашого народу. Вітаючи всіх з цим великим Днем, я запрошую провести його не у зовнішній суєті, але в молитві і подяці Богові. У молитві за Україну, за рідних і чужих, за друзів і ворогів, за примирення ворогуючих, щоб на нашій святій землі нарешті запанував мир. Зі святом, друзі! Миру всім нам, злагоди в умах і серцях, і любові!» – побажав всім опозиційний політик.