ФК “Львів” з мінімальним рахунком поступився “Ворсклі”

ФК «Львів» зазнав мінімальної поразки від полтавської «Ворскли» у матчі 3-го туру чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги.

Склад «синьо-золотих левів» на гру полтавським колективом був майже ідентичним до того, який тиждень тому ледве не зачепився за нічию у надважкій зустрічі з київським «Динамо». Єдиною зміною у стартовій одиннадцятці стало появлення бразильця Панамбі замість Ростислава Волошиновича.

Вболівальники, що прийшли підтримати львів’ян у поєдинку з бронзовим призером Прем’єр-ліги минулого сезону, стали свідками агресивної атакувальної гри своїх улюбленців. Вже на 3-й хвилині Бруно віддав розрізну передачу на Панамбі, але вінгер «Львова» ударом з гострого кута не зумів переграти Богдана Шуста, який вчасно вийшов з воріт та відвів загрозу від власних воріт. За 12 хвилин номінальні гості знову перевірили пильність воротаря «Ворскли» – Шуст встиг зреагувати на небезпечний удар Владислава Приймака.

Найреальнішу нагоду відкрити рахунок у зустрічі «городяни» втратили на 28-й хвилині, коли проти Бруно було порушено правила у штрафному майданчику «ворсклян». Сам постраждалий взявся виконувати вирок, але Шуст і тут врятував свою команду від вірного голу.

У підопічних Василя Сачка майже не було гольових моментів у перші 45 хвилин поєдинку, полтавські футболісти розраховували на гостроту біля протилежних воріт хіба що після стандартних положень, але усе марно.

ФК «Львів» продовжував шукати щастя на чужій половині поля і після відпочинку. На 47-й хвилині Олександр Голіков розігнав швидкісну контратаку через пів поля, віддав передачу під удар Панамбі, але зі спробою бразильця у черговий раз впорався воротар. Мали львів’яни забивати і після штрафних ударів від Сергія Вороніна: на 53-й хвилині і у самій кінцівці зустрічі лівий захисник команди перекидав «стінку», але Шуст цього вечора був самою надійністю у воротах «Ворскли».

Колектив Жилмара мав ще кілька шансів для взяття воріт, але ані Панамбі після прострілу Бруно, ані Тейлору, що вийшов на заміну замість Артура Западні, не вдалося запалити свої прізвища на табло. А ось «Ворскла» продемонструвала відмінну реалізацію створених нагод, на 83-й хвилині змусивши Олександра Бандуру капітулювати. Відзначилися гравці, що вийшли на заміну у полтавців у другому таймі: Артем Габелок асистував Кареці, а новоспечений бразильський форвард «Ворскли» не схибив.

Ендшпіль гри виявився по-справжньому гарячим: арбітр не вгледів фолу проти львівського футболіста у штрафному майданчику «Ворскли», а після цього ще й вилучив з поля Олександра Голікова та Юрія Коломойця – 1:0 на користь «Ворскли».

ФК «Львів» – «Ворскла» Полтава – 0-1 (0-0)
Гол: Карека (84)
Попередження: Голіков (44) – Коломоєць (70), Кадимян (76), Карека (90+4)
Вилучення:
Голіков 89 (друге попередження) – Коломоєць 90 (друге попередження)

ФК «Львів»: Голіков, Адамюк, Парамонов, Воронін – Каленчук, Приймак – Западня (Тейлор, 66), Аугусто (Жуліо Сезар, 78), Панамбі (Янчак, 67) – Бруно.
Головний тренер – 
Жилмар Тадеу да Сілва

«Ворскла»: Шуст – Пердута, Чижов (Чеснаков, 52), Мартиненко, Ребенок – Кобахідзе, Шарпар, Д.Кравченко, Кадимян (Габелок, 80) – Кулач (Карека, 70), Коломоєць.
Головний тренер –  Василь Сачко