США візмуться за олігархів, які підтримують корупцію Путіна – сенатор Кардин 

Сенатор-демократ Бен Кардин розповів NPR про проект нових санкції щодо Росії, які покликані покарати її у випадку спроб втручання у вибори до законодавчих органів США, які відбудуться у листопаді.

Кардин висловив думку, що заяви президента США дають Москві сигнал, що вона може продовжувати втручатись в американські політичні процеси, тому сам Кардин бачить завданням законодавців чітко показати президенту Росії, що його недружні дії мають припинитись, пише Голос Америки.

Результат пошуку зображень за запитом "Бен Кардин"

“Ми можемо набагато більш агресивно взятись за олігархів, які підтримують корупцію Путіна. Запропонований законопроект щодо санкцій посилює заходи проти олігархів, пропонує заборону на використання ними нашої банківської системи. Ми також маємо санкції, накладені згідно з законом Магнітського, через які олігархи не можуть приїздити до США. Відрізавши Путіна від фінансів, ми можемо не допустити його ворожих дій”, – розповів законодавець-демократ.

Кардин також відзначив, що адміністрація Трампа займає рішучу позицію щодо Росії і вдається до необхідних заходів для захисту США, але висловив жаль, що особисто президент США не виступив рішуче проти Путіна.

“Ми бачимо, що наші урядові установи роблять все, як треба. Міністерство національної безпеки працює зі штатами, щоб захистити нашу інфраструктуру у ході виборів. Тому я думаю, що наші установи вдаються до неохідних дій. Не вистачає лише капітана – нашого президента”, – відзначив законодавець.

Як повідомляло ІА “Центр новин”, група сенаторів США представила проект посилення санкцій проти Росії.

Документ спрямований в першу чергу на “введення обов’язкових санкцій в рамках CAATSA, а також на застосування додаткових “обмежувальних заходів щодо Росії”.

Зокрема, документ передбачає “посилення санкцій відносно енергетичного і фінансового секторів Росії”, її “олігархів і державних підприємств”, застосування “санкцій відносно російського суверенного боргу”.

Крім того, законопроект націлений на введення “секторальних санкцій відносно діючих в кіберпросторі осіб” і створення в США “Національного центру по відображенню російських погроз”.