Німецький автовиробник BMW відкликає в Європі автомобілі з дизельним двигуном

Німецький автовиробник BMW відкликає в Європі 323 тис. 700 автомобілів з дизельним двигуном для вивчення можливого дефекту модуля рециркуляції вихлопних газів і його подальшої заміни.

Про це повідомляє німецьке видання Frankurter Allemeine Zeitung.

Тільки в Німеччині концерн відкликає понад 96 тис. автомобілів з дизельним двигуном.

За інформацією видання, у прес-службі BMW не уточнюють у скільки обійдеться компанії відгук такої кількості автомобілів.

“В Південній Кореї BMW з-за такої ж проблеми відкликав вже більше 100 000 автомобілів. Порушення роботи модуля рециркуляції відпрацьованих газів може призвести до займання”, – йдеться в повідомленні.

Видавництво зазначає, з-за дефекту в Південній Кореї тільки в цьому році зайнялося більше 30 автомобілів, в основному загоряються машини марки седан 520d. Після цих випадків концерн добровільно відкликав в країні 106 тис. автомобілів з дизельний двигун. У Південній Кореї проти концерну веде розслідування, а перші постраждалі вже подали заявки на компенсацію.

Концерн не повідомляє були подібні загоряння і в Європі.

У вересні 2015 р. почався дизельний скандал з іншим німецьким автовиробником – Volkswagen. Американські власті звинуватили Volkswagen в установці на свої дизельні машини спеціального програмного забезпечення, яке занижує показники викидів шкідливих речовин. Концерну загрожував штраф до 18 млрд дол. і кримінальні справи проти керівництва. Тоді керівництво концерну відкинуло всі звинувачення регулятора в США. З-за скандалу акції компанії впали, у відставку пішовглава концерну, а Volkswagen почав відгук автомобілів по всьому світу. В ЄС через дизельного скандалу з Volkswagen ввели нові правила, які посилили тести для дизельних автомобілів.

Прокуратура Брауншвейга (Німеччина,-ред.) з’ясувала, що концерн провів 10,7 млн автомобілів, які занижували показники викидів в атмосферу. У червні поточного року німецький суд оштрафував Volkswagen на 1 млрд у рамках дизельного скандалу. Концерн погодився виплатити суму і апеляцію подавати не буде.