У навчаннях “Сі-Бриз-2019” буде збільшено кількість учасників – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив про плани збільшити контингент військових-учасників і розширити райони проведення навчань “Сі Бриз” вже наступного року.

“Наша співпраця (з країнами-членами НАТО і союзниками – ред.) свідчить про єдність і готовність разом захищати мир і спільні цінності. У планах на наступний рік – збільшити контингент військових-учасників навчань, особливо військово-морських сил, і розширити райони проведення навчань “Сі Бриз-2019”, – написав глава держави на сторінці у Facebook.

Він нагадав, що в поточному році в військово-тактичних навчаннях “Сі Бриз-2018” взяли участь представники 19 країн-членів НАТО і союзників.

“Оцінка менторів з 8 країн-членів Альянсу чітка і однозначна – завдяки навчанням було зроблено великий крок вперед щодо підвищення рівня взаємодії і координації ВМС України і військових сил країн-союзників. І військові навчання “Сі Бриз-2018″ – це не лише підвищення такий сумісності, а й нарощування рівня морської і польової виучки та злагодженості багатонаціональних підрозділів”, – зазначив П.Порошенко.

В Україні завершилися міжнародні військові навчання “Сі Бриз”. Цьогорічні маневри відбувалися в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях. У них взяли участь понад три тисячі армійців із 19 країн світу.